Egyesületeink/szervezeteink:

Nyitott műhelyek a Móri Borvidéken

Bemutatkozás

Nyitott műhelyek tekinthetők meg Móron, a Képző- és Iparművészeti Szabadiskolában. A Szabadiskola Mór Város központjában, a Fellner Jabak tervezte későbarokk Lamberg kastély (jelenleg Kulturális Központ és Könyvtár) gazdasági épületeiben található. Az alkotóműhelyekben egész éven át alkotó és művészeti kivitelező munka folyik. Így a helyben dolgozó szakemberek tudására, tapasztalatára és a műhely felszereltségére is alapozhat az itt élő vagy ide vendégként érkező művész.

A műhelyek közül előzetes bejelentkezéssel látogatható a kútház (kerámia műhely) illetve a kovács műhely.

Kerámia műhely jelenlegi vezetője: Kováts Judit. Fő tevékenysége népi alapú, de a korszerű igényeknek megfelelő használati edények, cserépkályhák készítése, valamint oktatás. A kerámiaműhely rendszeresen fogad nyaranta vendégeket, évente visszatérő alkotókat.

Munkáiról bővebben itt

A Kerámia műhely látogatása 100 Ft / fő. (ez az összeg levásárolható)

Bemutató: 3000 Ft / alkalom.

Foglalkozás: max. 10 fő részére, 1000 Ft / fő / óra.

A kovácsműhely Jelenlegi vezetője Diós Tibor. A műhely részt vesz művésztelepek művészvendégei munkájának kivitelezésében (Várnagy Ildikó, Ecsedi Mária munkái), egyedileg megrendelt nagyszabású alkotások gyártásában (Fehérvári órajáték figurái) és cégérek kivitelezésében. A kovács műhely önálló alkotása a Lamberg kastély parkjában álló páváknak készült madárház (Ecsedi Mária tervei szerint) , valamint a zenepavilon kovácsolt korlátja (Nagy Benedek tervei szerint) Diós Tibor önállóan is vállalja használati eszközök (kapuk, kerítések, csillárok,stb.) tervezését, valamint régi tárgyak felújítását, rekonstrukcióját.

Bemutató: 5000 Ft / alkalom

Foglalkozás: max 10 fő részére, 10 000 Ft / alkalom.

A műhelyek látogatásához előzetes bejelentkezés szükséges.

Bejelentkezés:

06 22 788 865 – Móri Borvidék TDM Egyesület

Nyitott Műhelyek a Móri Borvidéken - plakát

Elérhetőségek:

Kováts Judit (kerámiaműhely)
+36-22-788-865
8060 Mór, Szent István tér 7.
This site is registered on wpml.org as a development site.