search
menu

Képző és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány

Megosztás

Képző és Iparművészeti Szabadiskola Alapítvány

Az alapítvány fő tevékenységét a művészeti és kulturális tevékenység feltételeinek megteremtésében és folyamatos fenntartásában, a művészeti oktatásban, a kulturális örökség megóvásában, az értékteremtésben és műemlék védelemben fejti ki.

Működésének eredménye a móri Szabadiskola keretében létrejött műhelycsoportok:
– fazekasműhely, kovácsműhely, bronzöntő- és cizellőr műhely, kézműves műhely, szerigráfia-, fotó- és grafikaműhely, fafaragó műhely.
Ezek élő, működő műhelyek. Vezetőik szakmájukhoz jól értő aktív, alkotó ipar-és képzőművészek illetve képműves mesterek, alapítványi tagok.
Az utánpótlás oktatása szintén fontos ezért, műhelyeiben 1998-ban indult el az alapszintű, 2009-ben a középszintű művészeti oktatás, a bodajki székhelyű Hang-Szín-Tér Művészeti Szakközépiskolához csatlakozva.
Alapítványunk nyaranta rendez szimpóziumokat, melynek köszönhetően évről-évre gyarapodó saját műtárgyűjteménnyel is rendelkezik.
Fontos feladatunknak érezzük, hogy országos és nemzetközi hírű képzőművészek munkáiból kiállítást rendezzünk kisvárosunkban, ezzel is lehetőséget nyújtva az itt élő embereknek, hogy színvonalas, kortárs művészeti alkotásokkal találkozhassanak.

1995 óta alapítványunk üzemelteti és gondozza a város egyik leglátványosabb zöld területét, a Lamberg-kastély parkját, ahol a művészeti alkotások között kisgyermekektől az idősekig mindenki megtalálhatja számára a kikapcsolódás lehetőségét.

Nyitva tartás: 9:00-15:00

Cím: 8060 Mór, Szent István tér 4-5.
Kapcsolattartó neve: Nagy Sándor
Telefonszám: +36 30 267-9669
Web: www.moriszabadiskola.hu
Megközelíthetőség: a városközpont parkolóiból gyalogosan könnyen elérhető.

Nyitott műhelyek előzetes egyeztetés alapján.

Hasonló találatok