Egyesületeink/szervezeteink:

Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyesület

Bemutatkozás

Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyesületünk fiatal kora ellenére Mór városának egyik meghatározó civil szervezete. A 2010 óta működő egyesületünk elsődleges feladata a német nemzetiségi néptánc és népzenei értékek felkutatása, ápolása, megőrzése, és beillesztése a kulturális életbe.
Törekszünk a tánc és zene mellett a régi móri népviseletek, egykori használati tárgyak felkutatására és megőrzésére is.
Egyesületünkön belül három generációban – gyermek, felnőtt és senior tánccsoportokban ápoljuk a móri sváb tánctradíciókat.
Rendívül büszkék vagyunk arra, hogy táncosaink mellett fiatal móri fúvószenészek is egyesületünk tagjai, kiknek köszönhetően előadásainkat élő zenei kísérettel mutathatjuk be. Tánccsoportjaink örömmel vesznek részt a helyi és belföldi német nemzetiségi rendezvényeken, fesztiválokon, de öregbíthettünk városunk, egyesületünk hírnevét, valamint a móri tradíciókat külföldi vendégszerepléseken is. Egyesületünk 2015-ben csatlakozott a Magyarországi Német Ének-, Zene és Tánckarok Országos Tanácsához (Landesrat), melynek legutóbbi táncminőségtő fesztiválján felnőtt tánccsoportunk bronz fokozatot ért el.

Fontos feladatunknak tartjuk, hogy kivegyünk részünket Mór Város kulturális, értékteremtő és hagyományőrző programjainak bővítésében is. E célunk lépéseként minden év novemberében, a Márton napok keretén belül megrendezzük Edelweis bálunkat, valamint ezen rendezvényünk sikerén felbuzdulva és sokak biztatására szervezzük meg kétévente a Móri Bornapokhoz kapcsolódóan Edelweiss Nemzetközi Táncházunkat is.

Bízunk benne, hogy a tánchagyományok iránti elkötelezettségünk többekben felkelti az érdeklődést tánccsoportunk iránt, így új táncosokat is köszönthetünk majd csoportunkban. Nagyon sok szeretettel vár egyesületünk minden érdeklődőt, jövendőbeli táncost, fiatalt és idősebbet egyaránt.

Kapcsolattartó: Horváth-Wundele Krisztina
Tel.: +36 30 252-0206
E-mail cím: edelweissmor@gmail.com
Web: www.edelweissmor.hu

Edelweiss Móri Német Nemzetiségi Táncegyesület csoportkép

Elérhetőségek:

Horváth-Wundele Krisztina (kapcsolattartó)
+36 30 252-0206
edelweissmor@gmail.com
https://www.edelweissmor.hu
Mór
This site is registered on wpml.org as a development site.