search
menu

Csetvei Pince

Megosztás

Csetvei Pince

Bemutatkozás

Csetvei Krisztina móri borászata 2010-ben kezdte meg működését.
Krisztina a BME elvégzése után a tokaji Béres pincészetben és a szabadkai illetőségű DiBonis borászatban tette meg az első gyakorlati lépéseket a borásszá válás rögös útján. A „terepgyakorlat” után következett az elméleti képzés, amely a Corvinus Egyetem Szőlész – Borász szakmérnöki képzésének elvégzésével vált hivatalossá. Megszállott borászként és borbírálóként többek között a londoni IWC versenyén teszteli a világ legfontosabb nedűit.

Móron, a Hársfa utcában található pincészetben Krisztina a fajta borok mellett (Chardonnay, Tramini, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Kékfrankos), házasításokkal is kísérletezik. A pincészet zászlóshajójának számító NapHoldCsillag (Szürkebarát, Ezerjó, Chardonnay házasítás) számos rangos borversenyen szerepelt kitűnően.

A Csetvei borok presztízsét olyan elismerések is emelik, mint például a Magyar Köztársaság Külügyminisztériumának hivatalos bora (Olaszrizling 2012) státusz, vagy a Köztársasági Elnök diplomáciai borválogatásába való bekerülés. (Olló, Olaszrizling, 2012) Krisztina a móri területe mellett egy pici szőlő birtokkal Somló hegyén is rendelkezik, ahonnan a pincészet Juhfark és Olaszrizling (KŐ) tételei kerülnek a palackokba. A somlói Olaszrizling (KŐ) az 2013-as országos Olaszrizling versenyen évjáratában az első helyen végzett.

A Csetvei Pincészet kis tétekkel, manufakturális jelleggel, a színvonalas borkészítés mellett teszi le a voksát. Krisztina első számú célkitűzése, hogy fiatal borászként termékeivel öregbítse a móri borvidék hírnevét és a színvonalas magyar boroknak találjon minél szélesebb piacot.

Szolgáltatások

Borkóstoló és borvacsora szervezése. Csapatépítés cégek és baráti társaságok részére. Kirándulás, lovaglás, lovaskocsikázás programok szervezése. Családbarát és kutyabarát hely. 

Felszereltség

Kategória: Borozó, borospince

Árszínvonal: Borozó

Üzlet specialitása: különleges borfajták

Kiemelt célcsoportok: üzletemberek, szervezett csoport, családbarát

Berendezés jellege: klasszikus, elegáns

Konyha jellege: háztáji

Étlap nyelve: magyar, angol, német

Fizetési lehetőségek: készpénz, bankkártya, SZÉP kártya

Csetvei Pince
8060, Mór, Hársfa u. hrsz 737.
Tel.: +36-20-316-8551
Weboldal: htpp://www.csetveipince.hu
Email: info@csetveipince.hu

Hasonló találatok