search
menu

Hírlevél 2020. május

Megosztás

Hírlevél 2020. május

Hírlevél

Magyar Turisztikai Ügynökség Covid-kézikönyve

 Magyar Turisztikai Ügynökség által összeállított kézikönyv hasznos információkat és praktikus, gyakorlati tanácsokat tartalmaz.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ bevonásával készített kiadvány célja, hogy a kialakult helyzetben ajánlott példákkal egyértelmű útmutatást nyújtson a turizmusban működő szolgáltatóknak. Reményeink szerint a turizmus fokozatos újraindításával az egyes desztinációkban hamarosan ismét egyre több vendég jelenik meg, igénybe veszik a szolgáltatásokat, kapcsolatba kerülnek a kiszolgáló személyzettel, illetve a többi vendéggel. A kézikönyvben szereplő ajánlott szempontok azért különösen fontosak, mert a turizmusban dolgozók nemcsak a vírus terjedését tudják megakadályozni, hanem biztonságos, magas színvonalú szolgáltatást tudnak nyújtani úgy, hogy a vendégélmény sem sérül. A két dokumentum összefoglalja a főbb tudnivalókat a koronavírusról, valamint bemutatja a megelőzéshez és az újranyitáshoz szükséges legfontosabb teendőket, továbbá specifikus ajánlásokat, javaslatokat is tartalmaz.

Hangsúlyozzuk, a dokumentum nem kötelező jellegű szabályokat sorol fel, hanem ajánlásként kíván a szolgáltatók segítségére lenni. A javasolt intézkedések tehát a hatályos – és a veszélyhelyzetre tekintettel rendszeresen felülvizsgált – közegészségügyi, higiénés és egyéb hatósági rendeletek, szabályzatok mellett értelmezendők. Éppen ezért a kézikönyvet folyamatosan frissítjük, kérjük, időről-időre olvassák el az aktuális változatot.

A kézikönyv elérhető: 

https://mtu.gov.hu/documents/prod/COVID-19-kezikonyv_szallashelyek.pdf

A kézikönyv elérhető: 

https://mtu.gov.hu/documents/prod/COVID-19-kezikonyv_attrakciok.pdf

 


Hasonló találatok