search
menu

2020. Szeptember – Szabadidő

Megosztás

2020. Szeptember – Szabadidő

.

Bice-Bóca Egyesület

A Bica-Bóca Egyesület Jubileumi Estjének és Szabó Ádám Koncertjének új időpontja
2021. március 19.

A már megvásárolt jegyek érvényesek, kérés esetén visszaválhatók, illetve még kaphatók:

Móri Borvidék TDM Egyesület – Ezerjó Portékák Ajándékbolt
Mór, Szent István tér 7.
Nyitvatartás: Hétfő – Péntek: 08.00-15.00

Csókakő, Várszínpad

2020. szeptember 4.
18:00-tól Gesztenye Acoustic show
19:30 – 20:30 HELO ZEP
21:00 – 23:00 ALVIN ÉS A MÓKUSOK
Helyszín: Csókakő, Zrínyi u.

2020. szeptember 5.
18:00-tól Gesztenye Acoustic show
19:30 – 20:30 STULA ROCK
21:00 – 23:00 P. MOBIL
23:00 – 02:00 VIKING

Károlyi Kastély – Fehérvárcsurgó

Állandó régészeti kiállítás nyílik

„Őskori halomsírok a fehérvárcsurgói grófi vadasparkban” címmel állandó régészeti kiállítás nyílik 2020. szeptember 16-án, 18 órakor Fehérvárcsurgón, a Károlyi Kastélyban. A székesfehérvári Szent István Király Múzeum gyűjteményéből kölcsönzött korai vaskori (Kr.e. 7. század) leletanyag az Eresztvényi erdőbeli halomsírokból származik. A leletmentésként indult feltárás 1983-1987 között folyt a székesfehérvári, valamint a Magyar Nemzeti Múzeum régészeinek az együttműködésében. A Hallstatt-kultúrához tartozó népesség vezető rétege temetkezett a 2-5 méter magasságú halmok alá, amelyeket a halotti máglya maradványai, a mellékletként ide helyezett, kézzel formált sírkerámia, vaseszközök és bronzdíszek, de mindenekelőtt a rekonstruálható temetkezési rítuselemek és a fa sírépítmény jól dokumentálható szerkezeti elemei tesznek tudományos szempontból is kiemelkedő jelentőségűvé.  A kiállítás diákoknak különösen izgalmas lehet, mivel képet igyekszik adni a korabeli anyagi kultúra, sőt a kapcsolódó hitvilág régészetileg értelmezhető jelenségeiről.

Információ: Károlyi József Alapítvány, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu

Európai Dísznövény és Kertművészeti Napok


Szeptember 25. és 27. között a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély parkjában a Károlyi József Alapítvány 16. alkalommal rendezi meg az Európai Dísznövény és Kertművészeti Napokat (kiállítás, vásár és konferencia), amelynek támogatója a Horvát Köztársaság Nagykövetsége. Európai díszvendég országok az idén EU-elnökséget ellátó Horvátország és Németország mellett Franciaország.

A standokon faiskolák, kertészek, termesztők és gyártók, növényspecialitások beszállítói, kerti kiegészítők és bútorok gyártói, művészek és kézművesek, szakmai szövetségek, tájépítészeti és kertészeti iskolák termékei várják az érdeklődőket.

A szombati és vasárnapi programok számos gyermekprogramot kínálnak és több konferencia-előadás kerül megrendezésre, a szülőknek pedig lehetőséget biztosítunk arra, hogy óvónőkre bízzák legkisebb gyermekeiket, mialatt tesznek egy sétát és vásárolnak a kiállításon. Ebben az évben is szavazhatnak a látogatók a legszebb standra, amelynek díját (egy franciaországi utazást) a Károlyi József Alapítvány és a Párizsi Balassi Intézet szponzorálja. A programokat idén is szakvezetett botanikai séták gazdagítják.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar koncertjére szeptember 25-én, pénteken és 26-án, szombaton, 17 órakor kerül sor.

További információk: Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu; web: www.karolyi.org.hu

Quartettissimo XI. Európai Vonósnégyes Fesztivál – szeptember 25-től 27-ig

A Károlyi József Alapítvány szeptember 25. és 27. között tizenegyedik alkalommal szervezi meg a „Quartettissimo” Európai Vonósnégyes Fesztivált. A különböző európai országokból érkező vonósnégyeseknek ez az immár hagyományossá vált találkozója egyre nagyobb közönséget vonz és a budapesti Német Nagykövetség támogatását élvezi.  Idén ismét részt vesz a Fesztiválon a Magyar Hangszerész Szövetség a vonósnégyes hangszereit bemutató kiállítással, különböző zeneiskolák pedig rövid koncerteken mutatják be diákjaikat. Szeptember 25-én, pénteken a francia Quatuor Mona Haydn, Mozart és Schubert egy-egy művét játssza. Szeptember 26-án, szombaton a német Eliot Quartet Beethoven-műveket ad elő. A magyar Kökény Quartet pedig Schubert és Mendelssohn műveit tűzi műsorára szeptember 27-én, vasárnap.

Információ és jegyfoglalás: Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2. Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: info@karolyikastely.hu

Jegyárak: 3 500 Ft (kedvezményes 3 000 Ft), ill. 9 000 Ft mindhárom koncertre

Botanikai séta a fehérvárcsurgói Károlyi Kastély megújult parkjában

Időpontok 2020-ban:
szeptember 20., október 18., november 15., december 20.

Indulás helyszíne és időpontja:
Károlyi Kastély Recepciója, 14:00
A séta időtartama: kb. 2 óra

Látnivalók:
22,5 hektáros történeti kert, egyben természetvédelmi terület; a rekonstrukció kapcsán frissen telepített növények; 100-170 éves meglévő őshonos és egzóta faállomány a csónakázó tó és a gloriette

Sétavezető:
Imre Gábor – környezetgazdálkodási és agrármérnök, kertész

Belépők megvásárolhatók a recepción!

Lamberg – kastély Kulturális Központ

KisUdvar Koncertek – Szőke Szandra Quintet


2020. szeptember 04.

Jegyelővétel szeptember 1-jétől 8 órától a Lamberg-kastélyban, korlátozott számban!
Belépődíj: 800Ft
Kapunyitás: 20 óra
Koncert kezdés: 21 óra
Büfé a helyszínen: Fekete Gyémánt Söröző!

IRODALMI SZALON


2020. szeptember 10. 18:00 óra

Nagy Dániel Viktor – kortárs költők zenével
Egyéni válogatásmagyar szerzők – Grecsó, Lackfi, Petri és mások – novelláiból, verseiből, a színművészsaját dalaival összefűzve.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékát jelezheti:konyvtar@lambergkastely.hu, vagy a 06 22 407-138 telefonon

Helyszín: Lamberk-kastély, könyvtár olvasóterem

Csukás István rajzpályázat

A Radó Antal Könyvtár rajzpályázatot hirdet 8-10 éves korosztály számára.

Témája olyan Csukás István meséihez kapcsolódó alkotások, melyek készülhetnek vízfestékkel, temperával, ceruzával vagy filccel A4-es méretben.

A rajz hátuljára ne felejtsétek el ráírni: neveteket, életkorotokat, szüleitek elérhetőségét és a kép címét.

A műveket szeptember 15-ig várják a gyerekkönyvtárban. Az alkotásokból kiállítás lesz és a legjobb rajzokat beküldők könyvjutalomban részesülnek.

MESEMŰHELY

2020. szeptember 16.

Mesefoglalkozás felnőtteknek Csóka Judit meseterapeuta vezetésével

Meseműhely címmel különleges, felnőtteknek szóló sorozatot indítunk Csóka Judit meseterapeuta vezetésével a Lamberg-kastély olvasótermében. Alkalmanként olyan témában hangzik el mese, ami mindannyiunkat érint, érinthet életutunk során: gyógyulásról, párkapcsolatról, szabadulásról, vagy a pénz életünkben betöltött szerepéről. A mese nemcsak gyermekeket szórakoztat, a felnőttet is megszólítja: vigasztal, utat mutat, gyógyít, bátorít, egyfajta belső utazásra hív és indít.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!

“a Szitaműhely grafikái” kiállítás 

Megtekinthető 2020. szeptember 20-ig, az intézmény nyitvatartási idejében!

MÓR

WeLoveMór Outdoor vol.2. – szüreti kirándulás

Szeretettel várunk második közös szabadtéri bortúránkra szeptember 12-én délután 16:00 órától Móron, a borúton!

Itt legalább 6 móri pincészet borait ismerhetitek meg és kóstolhatjátok végig Mórról indulva Csókakő felé tartva a bicikliút mentén… ✨🥂 – bízunk benne, hogy a jövőben bővül a lista!

Kiránduljatok, érkezzetek sétálva, biciklizve, lovaskocsizva és fedezzétek fel a borút szépségeit!

A borút mentén 6 pincészet vár a saját szőlőjében, ahol picit megpihenhettek, borozhattok, ihattok finom borokat és kóstolhattok finomságokat!

Ismerjétek meg a WeLoveMór mini csapatot:

Brigád, Friday Winery, Geszler Családi Pincészet, Kamocsay JR, miklóscsabi pincéje, Csetvei pince

A kirándulás gasztro partnerei:
-a Geszler Pincészetnél vendégeskedik majd Steiner-Lukács Nóri isteni batátakrémekkel és az Öreg Prés Fogadó étterme fantasztikus street food-dal készül,
-Friday Winery-nél finom disznóságok kóstolhatóak a boraikon kívül,
-Brigàd Pince és a Csetvei Pince vendége Mecsérről a Piszke sajt ✨✌🏻

Szállás partnerünk:
az Öreg Prés Fogadó – 10% kedvezmènyt biztosítanak
a túrára érkezőknek
www.oregpres.hu

A program ingyenes – minden része opcionális – a lovaskocsit, a borokat, ételeket a helyszínen készpénzben lehet majd rendezni.

Idén is megrendezésre kerül a MÓRI BORNAPOK!

2020. október 01-04.

Hogy pontosan milyen programmal (és milyen helyszíneken), milyen járványügyi intézkedések mellett, arról később tudunk tájékoztatást adni!

A Wekerle Sándor Szabadidőközpont 2020. szeptember 2-án nyit és rendes nyitvatartással várja újra vendégeit!

 


Hasonló találatok