search
menu

Izmindi Katalin mesekönyvíró

Megosztás

Izmindi Katalin mesekönyvíró

Az olvasás mindig is az életem része volt. Már gyerekként is, és még most, felnőttként is. Így természetes volt, hogy pedagógusként és anyaként is sokat meséltem és mesélek a gyerekeknek.

2015-ben kerültem a férjem révén kapcsolatba a Roland Kiadóval, s azóta már hét mesekönyvem és három leporelló könyvecském jelent meg. Idén fog megjelenni a nyolcadik.
A Nagy óvodáskönyvem, a Nagy hisztikönyvem, a Szörnyifalvi mesék és a  Nagy iskoláskönyvem meséi azért is állnak közel a szívemhez, mert három kislányom miatt ezek az óvodai, iskolai történetek a mindennapjaink részei, és bizony néhány hiszti azért nálunk is előfordul.

Az állatos mesék megírásában is sokat segített a családom, ötleteik és élményeik mind megjelennek a mesékben.
A Nagy iskoláskönyvem megírására már azóta készülök, hogy befejeztem a Nagy óvodáskönyvemet. A témák, események és érzések saját tapasztalatból valók, hiszen két kislányom és saját magam is az iskolában töltöm a hétköznapokat.
Mire egy-egy mese a gondolattól a teljes szöveg megírásáig elkészül, néhány nap is eltelik. Először felvillan egy téma vagy egy cím, s aztán napokig gondolatban írom, megfogalmazom a sorokat, átérzem a szereplők érzéseit, magam előtt látom, hogy mindez megtörténik. Ezután jön a prózai valóság, le kell írni. S miután ez megtörtént, következik a felolvasás és a családi értékelés.
Most készültem el a nyolcadik könyvvel, ez is a Nagy könyvem sorozat része: “Nagy Miértkönyvem”. A kisgyermekek életében fontos, évekig tartó időszak a “miért”-korszak. Ebben a könyvben 90 mesében kaphatunk válaszokat a miértekre. Például: Miért csíkos a zebra? Miért kell bocsánatot kérni? Miért esik az eső?

 

Könyveim:

Nagy Hisztikönyvem
365 állatmese
150 állatkerti mese
Nagy Iskoláskönyvem
Szörnyfalvi mesék
Dinófalvi mesék
Nagy Óvodáskönyvem
Nagy Óvodáskönyvem 2.
Nyúl Berci első húsvétja
A Mikulás legendája
A Karácsony csodája

Forrás: http://roland-toys.eu/authors/izmindi-katalin-szerzo-10

Hasonló találatok