search
menu

Bozóky Családi Pincészet

Megosztás

Bozóky Családi Pincészet

Családi vállalkozásunkat 1991-ben alapítottuk (Bozóky István és Marx Mónika). Több évtizedes szakmai tapasztalatunk, a szőlő, a bor szeretete, a szakmai elhivatottság Péter fiúnkban tovább öröklődött. Boraink ma már az ő keze munkáját dicsérik.

Borkészítési stílusunk a régi borászati hagyományokra épül, igazodva korunk borfogyasztási igényeihez, szokásaihoz. Pincészetünkben a klasszikus borkezelési eljárások ötvöződnek, kiegészülnek a modern technika nyújtotta előnyökkel.

Jelenleg 18 ha szőlőterületen gazdálkodunk. Kiemelten foglalkozunk az őshonos és kitűnő beltartalmi értékeket felmutató Ezerjóval, de emellett a borvidék legismertebb szőlőfajtáiból (Tramini, Ottonel Muskotály, Sauvignon blanc, Chardonnay) készítünk testes, karakteres – palackban is hosszú ideig jól érlelhető, tárolható borokat.

 

Pincészetünk nem tömegborokat, hanem inkább különlegességeket készít, kis tételekben. Talán kevesen tudják, hogy a kivételes időjárási körülmények között Móron is terem aszú, s ugyancsak különlegességnek számít a „Vénasszonyok nyara” eredményeként kialakuló töppedt szőlőszem, illetve a „jéggé fagyott” szőlőből készülő jégbor. A kitűnő fekvésű területekről november-december hónapokban szüretelt nemes bogyókból varázslatos, aranyló nedű kerül a palackokba. Igazi vitaminbombák, „gyógyszerek”!

A közel 300 éves pincékben a fiatalabb évjáratú boraink mellett kezeljük, érleljük és forgalmazzuk a bortörténeti értékű móri muzeális borkészletet.

 

Egész évben várjuk vendégeinket Bormúzeumunkban, ahol kellemes környezetben, borkóstoló keretében ismerkedhetnek a szőlő- és borkultúra hagyományaival, a borvidék nevezetes boraival.

Megtekinthetik borászati eszköz-kiállításunkat  és borospincéinket is. Az összekötött 4 pince hangulatos, romantikus látványosság.

 

Szolgáltatásaink:

  • Borászati múzeum és pincelátogatás
  • Fiatal és muzeális borok kóstolása (szakmai vezetéssel)
  • Borvásárlási lehetőség
  • Hideg vagy meleg ételek biztosítása borkóstolók mellé (egyeztetés szerint)
  • Szakmai programok közép- és főiskolák diákjai,

intézmények, vállalatok munkatársai számára

 

Fizetési mód: készpénzzel vagy átutalással

Jellege: nyitott pince

Nyitva tartás: naponta 8-18-ig,

                         borkóstolóra időpont és programegyeztetés ajánlott!

 

Látogatási szándékukat kérjük jelezzék az alábbi címen:

BOZÓKY Pincészet és Bormúzeum

H-8060 Mór, Pince u. 22.

telefonszám: +36 (22) 407 797

mobil: +3670 319 7852 (Mónika); +3630 293 6340 (Péter)

e-mail: info@bozoky-pinceszet.hu

www.bozoky-pinceszet.hu

Hasonló találatok